Důkladná péče o masážní lehátko: tipy k správnému používání

Masážní lehátko je pro maséry skutečným parťákem v jejich pracovním životě. Je to zároveň pomůcka, která většinou ihned upoutá pohledy klientů, jakmile vstoupí do místnosti. Není tedy divu, že masážní lehátko je poklad, o který je zapotřebí se pečlivě starat, aby si zachovalo svou kvalitu a krásu.

Dosažení udržitelnosti je jedním z hlavních cílů značky FABULO. A za kvalitou našich lehátek si stojíme. Je pro nás zásadní, aby námi prodávané terapeutické pomůcky odolaly času a mohly být oporou našich zákazníků po celé roky. Aby Vám naše lehátka vydržela v perfektním stavu co nejdéle, vyžadují základní péči, zejména o čalounění, které může při nesprávné péči prasknout, vyschnout nebo vyblednout.

Proto jsme se ve FABULO rozhodli sepsat několik užitečných tipů, jak udržovat masážní lehátka v perfektní kondici. Jak je čistit, ošetřovat a předcházet nevhodné manipulaci.

Správné umístění a uložení masážního lehátka

Prvním podstatným prvkem je správné umístění masážního lehátka v místnosti. Nejideálnější je uložit lehátko na suchém místě s pokojovou teplotou. Je nutné ho chránit před mrazem a přímými slunečními paprsky.

Dbejte na to, abyste neumisťovali masážní lehátko v blízkosti elektrických ohřívacích zařízení, protože ty ho mohou velmi poškodit a věřte, nebo ne, je to i zároveň velmi nebezpečné.

Stejně důležité je vyhýbat se vysoké vlhkosti a silnému UV záření.

Čištění čalounění masážního lehátka: denní a hloubkové čištění

Základním kamenem péče o masážní lehátko je jeho čištění: je to činnost, která se nejvíce "dotkne" povrchu a čalounění lehátka. Než se pustíme do detailů čištění, povězme si něco o ochraně čalounění.

Čalounění nejlépe ochráníte použitím napínacího ochranného potahu. Na našem Fabulo e-shopu najdete široký výběr napínacích (vyrobených z froté a bavlny) a obyčejných (pratelných textilních) potahů a prostěradel různých barev a rozměrů. V nabídce máme dokonce i jednorázové plachty, ty ale doporučujeme hlavně masérům, jejichž klienti jsou během masáže nehybní a téměř vůbec se neotáčejí.

Doporučujeme Vám lehátko nezakrývat, pokud ho právě nepoužíváte, aby čalounění mohlo "dýchat".

Čištění masážního lehátka provádějte denně (nebo po ukončení jednotlivých masáží v závislosti na jejím typu) jemným čisticím prostředkem na čalounění. Ideálním prostředkem je Surfa'Safe Premium. Takto můžeme chránit masážní lehátko vůči bakteriím, olejovým skvrnám a jinému znečištění, které by mohlo způsobit popraskání nebo vyblednutí povrchu. Po čištění vždy celý povrch lehátka osušte.

Jednou týdně doporučujeme "hloubkové čištění", které Vašemu lehátku velmi prospěje. Během něj vyčistěte kromě povrchu i nohy lehátka a také zkontrolujte celou konstrukci.

DŮLEŽITÉ! Pro zachování textury čalounění nepoužívejte čisticí prostředky na bázi alkoholu ani čisticí a dezinfekční prostředky obsahující citrusy. Ty mohou poškodit povrch masážního lehátka, což může mít za následek jeho popraskání a vyblednutí.

Čalounění můžete ošetřit i domácím čisticím prostředkem. Smíchejte malé množství antibakteriálního mýdla a vody, dejte ho do rozprašovače, naneste ho na masážní lehátko a následně pomocí vlhkého hadříku vytřete do sucha.

Efektivní praní masážních plachet a ručníků

Když už jsme doporučili použití masážních plachet, nesmíme opomenout ani otázku jejich praní spolu s ručníky, protože se to týká téměř každého, kdo používá masážní olej. Jistě jste zvědaví, v čem je ten trik, tak pojďme na to.

Podle některých je řešení prát na 60 nebo 90 °C. Jiní přidávají k pracímu prášku prací tablety nebo prostředek na mytí nádobí. Dokonce jsou i takoví, kteří své plachty a ručníky odnášejí do profesionální prádelny.

My ve FABULO se však snažíme poskytnout řešení na všechny požadavky našich zákazníků, takže máme odpověď ve formě univerzálního pracího gelu Topwash, který v sobě skrývá několik výhod: například ho můžete použít v jakékoliv pračce, spolehlivě si poradí se všemi nečistotami a skvrnami, neobsahuje bělidlo, takže chrání barvy před vyblednutím. Přitom všem je i ekonomický, ve srovnání s běžnými pracími prostředky spotřebujete jen přibližně poloviční množství gelu.

Věříme, že Vám tyto tipy pomohou, aby Vaše masážní lehátka byla krásná a dokonale funkční i po dlouhých letech.

fabulo_profil_250_3

Autor:
tým FABULO
www.fabulo.cz