Kalendář mistrovství v masážích 2024

Ve světě mistrovství v masážích bývá duben až červen nejrušnějším obdobím. V této době se organizuje nejvíce soutěží, které koncem června vyvrcholily 7. Mistrovstvím světa v masážích, které se již tradičně uskutečnily v Kodani, v Dánsku.

Můžeme s jistotou potvrdit, že účast na mistrovstvích v masážích je neuvěřitelně zajímavý a vzrušující zážitek. Nikde jinde jsme nezažili tolik odborných novinek a poznatků, neviděli takové množství inovativních nebo neobvyklých technik, a samozřejmě spoustu úsměvů milých a ochotných masérů. S nimi jsme dodnes v kontaktu, více si přečtěte v článků z loňského Mistrovství světa v masážích. Kromě toho jsme se zúčastnili i české soutěže.

Rádi bychom povzbudili každého kolegu – maséra, aby své dovednosti ukázal na soutěži a aby se podělil o své odborné znalosti s ostatními účastníky. Nebude litovat ani ten, kdo by se chtěl zúčastnit pouze jako divák, protože kromě soutěžních disciplín může rozšiřovat znalosti i na workshopech.

Nejdůležitější informace:

  • Soutěžící si mohou změřit síly v různých kategoriích, kterými jsou nejčastěji švédská, sportovní, freestyle (inspirace ze západu nebo východu), thajská masáž a kategorie wellness.
  • Termín podání přihlášky: organizátoři vyhlašují mistrovství zpravidla již s několikaměsíčním předstihem a přihlášení do soutěže je vázáno na registraci.
  • Poplatek za účast v soutěži: většinou se pohybuje okolo 100–200 €/osoba, podle kategorie.
  • Pravidla: všechna mistrovství mají speciální pravidla, která není na škodu si prostudovat předem. Tato pravidla jsou dostupná na webové stránce akce a najdete v nich příklad i informace o tom, jaké oblečení máte mít, zda soutěžící potřebují mít s sebou osobu, kterou budou masírovat, zda mohou používat vlastní hudbu atd.
  • Ubytování a cesta: tyto výdaje si hradíte sami, ale organizátoři rádi poskytnou užitečné informace o možnostech ubytování v blízkosti konání soutěže.
  • Jazykových bariér se nemusíte obávat, protože maséři na tyto soutěže přicházejí ze všech koutů světa. Ačkoliv společným jazykem bývá angličtina, na mnoha místech je zajištěno tlumočení. A jazyk dotyků je stejně univerzální.

Ještě důležitá informace pro ty, kteří se mistrovství zúčastní jako diváci: ne všechna mistrovství jsou otevřena i pro veřejnost. Před návštěvou akce si proto ověřte, zda je možné se zúčastnit jako divák nebo host. Někdy bývá vstup zpoplatněn nebo počet lístků omezen. Proto předtím, než se jako návštěvník vydáte na akci, si na webové stránce dané akce ověřte, zda je vstup zdarma nebo zpoplatněn.

Mistrovství a související akce v měsíčním rozpisu

ČERVEN 2024
7th WORLD MASSAGE CHAMPIONSHIP od IMA (International Massage Association) – SEDMÝ ROČNÍK MISTROVSTVÍ SVĚTA V MASÁŽÍCH organizovaný Mezinárodní masérskou organizací

28–30. června 2024 (pátek–neděle)
Kodaň, Dánsko

IMA již posedmé organizovala mistrovství světa v masérském umění. Byly to nezapomenutelné dny plné setkání s nejlepšími maséry z celého světa. Soutěžilo se v 8 disciplínách – od klasické švédské masáže, přes ukázky thajské a wellness masáže, až po inovativní freestyle kategorie inspirované západními nebo východními technikami. Každý soutěžící si mohl vybrat 1 nebo 2 disciplíny, ve kterých se chtěl porovnat s tou nejlepší konkurencí.

Kromě samotné soutěže byl připraven i bohatý doprovodný program. V pátek se konala odborná konference se zajímavými přednáškami o budoucnosti masérského řemesla, využívání moderních technologií a robotů pro masírování. V průběhu samotné soutěže přes víkend měli účastníci možnost zúčastnit se bezplatných workshopů vedených zkušenými vítězi předchozích ročníků.

Organizátoři se snažili, aby se mistrovství zpřístupnilo i široké veřejnosti. Každý soutěžící měl možnost pozvat jednoho návštěvníka zdarma, který mohl sledovat soutěžní disciplíny přímo v hale. A všichni ostatní zájemci měli možnost sledovat přímý přenos z "Auditoria".

Letošní novinkou byla online soutěž. Ti, kteří se nemohli zúčastnit osobně, měli možnost se do soutěže zapojit prostřednictvím online streamování přes platformu Zoom. Porota hodnotila jejich výkony v přímém přenosu, stejně jako v případě účastníků na místě.

Ocenění čekala i na tvůrce skvělých propagačních videí o masáži. Byla odměněna videa s nejlepší propagací, nejzajímavější upoutávkou (teaserem) a nejlepším krátkým videoklipem (reelem).

ČERVENEC 2024
Světový masážní festival 2024: Vzdělávání dostupné pro každého

12–14. července 2024 (pátek–neděle)
Cherokee, Severní Karolína, Spojené státy americké

Pod záštitou IMA se v Severní Karolíně uskuteční Světový masážní festival. Hlavní myšlenkou je poskytnout všem terapeutům příležitost studovat pod vedením lídrů masážní techniky za cenu, která je dostupná pro všechny. Organizátoři věří, že každý masážní terapeut by měl mít možnost učit se od mistrů.

Festival představuje pro mnoho účastníků únik od profesní politiky. Terapeuti oceňují, že se festival soustředí na poskytování příležitostí učit se od nejlepších v oboru. V příjemném, neformálním a zábavném prostředí, bez jakýchkoli předsudků.

Účastníci festivalu mohou očekávat:

  • Možnost učit se od lídrů v oblasti masáží
  • Cenově dostupné vzdělávání
  • Příjemnou a neformální atmosféru
  • Prostředí bez politických diskusí a předsudků

Světový masážní festival 2024 slibuje spojení vzdělávání s mezinárodní soutěží, čímž vytváří jedinečnou příležitost pro všechny profesionály v oblasti masáží.

SRPEN 2024
KRAJSKÁ SOUTĚŽ MASÉRŮ MICHALOVCE 2024

3. srpna 2024 (sobota)
Michalovce, Slovensko

Vaši pozornost bychom rádi upřímili na Zemplín Slovakia Massage Championship 2024, 1. ročník Krajské soutěže masérů v Michalovcích, která se uskuteční v sále u Zlatého býka, na Náměstí osvoboditelů 1001/1, v Michalovcích.

V roce 2024 se uskuteční první ročník Zemplín Slovakia Massage Championship, který přináší vzrušující možnosti pro maséry a masérské terapeuty nejen na Slovensku. Tato inovativní akce není jen obyčejnou soutěží, ale představuje komplexní platformu pro profesní rozvoj v oblasti masáží.

 

 

Co nabízí Zemplín Slovakia Massage Championship 2024?

  • Jádrem akce je soutěž, která umožní masérům předvést své dovednosti a techniky.
  • Profesní růst: Účastníci získají příležitost posílit a zlepšit své masérské schopnosti prostřednictvím různých aktivit a výměny zkušeností.
  • Inspirace: Soutěž bude zdrojem nových nápadů a přístupů v masérské praxi.
  • Networking: Akce vytvoří prostor pro navazování profesních kontaktů a výměnu zkušeností mezi maséry.
  • Mezinárodní uznání: Každý účastník obdrží mezinárodní diplom schválený IMA (Mezinárodní masážní asociací).
  • Nové možnosti pro podnikání: Získaný diplom umožní masážním terapeutům označit své podnikání novým, prestižním způsobem.

Zemplín Slovakia Massage Championship 2024 představuje významnou příležitost pro slovenské maséry a terapeuty zdokonalit své dovednosti, získat mezinárodní uznání a rozšířit své profesní sítě. Ať už jste začínající masér nebo zkušený profesionál, tato akce nabízí hodnotné zkušenosti pro všechny účastníky.

První ročník této akce snad odstartuje novou tradici ve slovenské masérské komunitě, podporující profesní růst a inovace v oboru.

ZÁŘÍ 2024
Campeonato Internacional de Masaje México 2024 - 3. Medzinárodní šampionát v masážích v Mexiku

22. září 2024 (neděle)
Tijuana, Mexiko

Zajímavá událost v Tijuaně nabízí jedinečnou příležitost pro studenty i profesionály v oblasti masáží.
Šampionát se může pochlubit 7 různými kategoriemi, ve kterých můžete předvést své dovednosti. Ať už jste student nebo zkušený profesionál, najdete zde kategorii, která vyhovuje právě Vám. Organizátoři dbají na to, aby soutěž probíhala ve spravedlivém a profesionálním prostředí.

Jedním z nejvýznamnějších aspektů tohoto šampionátu jsou mezinárodní rozhodčí. Jsou to experti a šampioni ze soutěží světové úrovně, všichni přidružení k prestižní Světové asociaci masáží (IMA). Jejich přítomnost zaručuje vysoce kvalitní hodnocení a profesionální průběh celé soutěže.

Ale nejde jen o samotné soutěžení. Tento šampionát slibuje být nezapomenutelným zážitkem pro všechny zúčastněné. Je to skvělá příležitost učit se od jiných expertů v masážním průmyslu, navázat nové kontakty a vytvořit si cenná profesní spojení.

Kromě soutěže se můžete těšit na zajímavé demonstrativní ukázky a workshopy vedené odborníky v dané oblasti. Tyto aktivity Vám poskytnou možnost rozšířit si znalosti a zlepšit dovednosti.

ŘÍJEN 2024
The Massage Championship of the Nordic Countries - 3. ročník Medzinárodních mistrovství severských států

4.–5. října 2024 (pátek–sobota)
Jūrmala, Lotyšsko

3. ročník Mezinárodního mistrovství severských zemí se bude konat na Lékařské fakultě Lotyšské univerzity. Soutěž bude rozdělena do dvou dnů. První den bude patřit studentům. Tito mladí a nadějní maséři budou předvádět, co všechno se naučili a jaké techniky zvládají. Je to jejich šance zazářit a ukázat, že budoucnost masáží je v dobrých rukou. Každý dotyk a každá technika bude svědčit o jejich odhodlání a vášni pro toto umění.

Druhý den přijdou na řadu zkušení profesionálové. Ti, kteří už mají něco za sebou, předvedou své mistrovské kousky. Budeme svědky pokročilých technik a inovativních přístupů, které je odlišují od ostatních.

Porotci budou hledat technickou preciznost, kreativitu a schopnost přizpůsobit se různým potřebám klientů. Jejich zkušené oko nic nepřehlédne, takže soutěžící budou muset ze sebe vydat to nejlepší.

Georgian Professional Massage Association - Gruzínská asociace profesionálních masážních terapeutů

11.-14. října 2024 (pátek – pondělí)
Tbilisi, Gruzie

V Gruzii již více než 10 let funguje Gruzínská asociace profesionální masáže (GAPM), která si klade za cíl vzdělávat odborníky, přinášet nové metody, ale také zvyšovat povědomí veřejnosti o masáži. Na podzim pořádají své první mistrovství, které má sloužit jako platforma pro sdílení znalostí, zlepšování dovedností a propagaci masáže jako důležité součásti zdravotní péče a rehabilitace.

The National Massage Championship

13.-14. októbra 2024 (nedeľa – pondelok)
Londýn, Spojené království

The National Massage Championship (the NMC) se bude konat v Londýně, v rámci festivalu Salon Beauty 2024. Na soutěži je možné přihlásit se až do 3 soutěžních kategorií (běžně jen do 1-2 kategorií). Ceny startovného se pohybují od 97,50 £ (za účast v 1 kategorii), až po 149 £ (za 3 kategorie). Soutěž je určena pouze pro profesionální masážní terapeuty, ne pro studenty.

2. International Czech Massage Championship - Druhý ročník Mezinárodního českého mistrovství masážních terapeutů

19. říjena 2024 (sobota)
Ostrava, Česká republika

Na Mezinárodní české mistrovství masážních terapeutů, které je organizováno již podruhé, je možné se přihlásit do 4 kategorií: sportovní masáž, wellness masáž, western freestyle (inspirace ze západu) a eastern freestyle (inspirace z východu). Poplatek za účast v soutěži je 2 800 Kč nebo 100 €. Vítěz tohoto mistrovství dostane pozvánku na mistrovství světa v Kodani 2025. I letošní šampionát bude probíhat pod záštitou generálního ředitele a prezidenta mezinárodní masérské asociace IMA Jeppe Tengbjerga. Potkat nás můžete i na této soutěži, protože FABULO je sponzorem akce.

LISTOPAD 2024
Campionatul Național de Masaj - World Massage Super Cup

1.-3. listopadu 2024 (pátek–neděle)
Sibiu, Rumunsko

Championship in Sibiu je organizován asociací AMCT (Association of Massage and Complementary Therapies). Pro soutěžení si můžete vybrat 2 kategorie z 8 nabízených, kterými jsou: wellness, asijsko-východní freestyle, masáž na židli, švédská masáž, západní freestyle, masáž obličeje, terapeutické masáže nebo kategorie začátečníků. Na webových stránkách organizátorů najdete informace o tom, za co zejména porotci strhávají body. Z těch zajímavějších je to například: ukápnutí masážního oleje na zem, celkově větší množství oleje, než odpovídá zvolené technice, nekontrolované emoce na tváři, nedodržení soukromí masírovaného nebo nadměrné pocení.

Mimo Národního šampionátu probíhá ještě Světový masážní Super Cup. Startovné se pohybuje od 150 do 220 €.

Sledujte nás i na sociálních sítích, protože tam poskytujeme informace, často i o soutěžích. Všem soutěžícím přejeme mnoho úspěchů!

fabulo_profil_250_3

Autor:
FABULO
www.fabulo.cz